SIDOFÄLT
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Släpp in ljuset på rätt sätt

De allra flesta håller nog med om att fönster spelar en stor och central roll i våra hem. Har man för små fönster blir hemmet antagligen alldeles för mörkt och deprimerande. Med stora fönster får man ett fantastiskt ljusinsläpp men bor man däremot på bottenvåningen eller kanske har ett annat lägenhetshus precis utanför fönstret kan stora fönster istället bidra till en obekväm insyn i hemmet.

Trots eventuell insyn ska man alltid satsa på ljus och stora fönster. Hellre ha stora fönster med för mycket insyn än att ha små fönster och tvingas bo i ett evigt och obotligt mörker. Stora fönster kan man förslagsvis pryda med vita gardiner i ett så pass skirt tyg att ljuset fortfarande kan komma in, men så pass täckande att ingen granne kan se in i ert hem.

Vilken stil på fönstren man har är också viktigt för känslan i hemmet. Man kanske vill ha

•    Spröjsade
•    Moderna
•    Inåtgående
•    Utåtgående
•    Frostade
•    PVC-fönster eller något helt annat?

Valmöjligheterna är många. Att ha frostat glas är vanligt i badrum där man vanligtvis inte vill stå utblottad när man duschar eller besöker toaletten. Spröjsade fönster passar perfekt om man gillar en lite mer gammaldags stil, lantlig eller pittoresk inredningsstil. Moderna fönster gör sig bäst i ett hem med modern inredning. Om man vill ha inåtgående eller utåtgående fönster handlar mer om vad som är praktiskt där ni bor. Bor man på marknivå fungerar utåtgående fönster mycket bra eftersom man kan så ute på marken när man putsar sina fönster. Av samma anledning är det smart att ha inåtgående fönster om man bor högt upp i huset eftersom man då kommer åt både in och utsidan av glaset när man står inne i sin lägenhet.


SIDOFÄLT
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kontakt: "info@zabolives.com"