SIDOFÄLT
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Att hitta sin egen inredningsstil

Med dagens stora fokus på trender, accentfärger och inredningsstilar så är det ibland svårt att veta vilken stil som verkligen är ens egen och vilken stil man har lärt sig att tycka om eftersom den är ”rätt” eller modern. När man ska köpa ny lägenhet eller kanske till och med flytta hemifrån, till sin första alldeles egna bostad, så är det självklart inte helt lätt att veta vilken stil man har. Nedan har vi försökt lista några tips som förhoppningsvis ska underlätta för dig i dina beslut om inredning.

•    Leta runt på olika inredningssidor och bloggar för att hitta inspirationsbilder. Varje gång du ser en bild på ett hem eller en inredningsstil eller detalj som du direkt faller för så sparar du ner den i en inspirationsmapp på din dator. När du har fyllt upp mappen ganska rejält med bilder så kan du antingen skriva ut bilderna eller till exempel göra ett kollage på datorn av dina bilder för att på så sätt få en tydlig överblick vad gäller färger och genomgående stil. Får du ingen klar helhetsbild är det bara att söka vidare för att se fler bilder.
•    Strunta i trender. Låt dig självklart inspireras av de rådande trenderna och stilarna men var medveten om att trender hela tiden förändras och vad gäller hemmet är det ingen större idé att försöka haka på varenda rådande trend. Följ din egen intuition och känsla istället.
•    Blanda stilar. Var inte rädd för att blanda gammalt och nytt, antikt och modernt, färger med vitt etcetera. Det finns inga rätt och fel och vill du ha en vit IKEA-soffa bredvid en antik fåtölj så är det helt rätt. I antik- och second hand-butiker kan man göra massor med fynd på både möbler, konst och inredningsartiklar.

Följ hjärtat och satsa på ljusa grundfärger plus accentfärger som är lätta att byta ut om du skulle tröttna, så kan det inte bli så mycket annat än rätt.


SIDOFÄLT
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kontakt: "info@zabolives.com"